American University of Sharjah – BNI Column

Pages from Intern #1 2011‘Het is niet het succes zelf dat belangrijk is, maar de weg naar het succes toe’

Op zaterdagavond reed ik met een collega door de poorten van het enorme universiteitsterrein van deAmerican University of Sharjah. We passeerden uitgestrekte grasvelden, langs de weg stonden palmbomen en aan het eind van een groot plein stond het hoofdgebouw. Imposant verlicht. De kleinere faculteiten lagen hier omheen.

Mijn collega, vorig jaar afgestudeerd als architect aan deze universiteit, had me uitgenodigd voor het jaarlijkse alumni-event. Dit jaar werden er rond de tweeduizend studenten en oud-studenten verwacht op het evenement, dat een belangrijk netwerkbijeenkomst
is.

Altijd was ik al geïnteresseerd in hoe de universiteiten in de Verenigde Arabische Emiraten zijn opgezet. Omdat er ieder jaar veel studenten naar Europa of Amerika vertrekken, zie je hierin veel positieve ontwikkelingen. Om bijvoorbeeld aantrekkelijk te blijven voor eigen studenten en voor studenten uit het buitenland, hebben de universiteiten in de loop der jaren een steeds hoger niveau gekregen.

De American University of Sharjah werd in 1997 opgericht door Zijne Hoogheid Sheik Dr. Sultan Bin Mohammad Al Qassimi, de heerser van het Emiraat Sharjah. Het is een van de meest toonaangevende universiteiten in de Golf-regio. Het is een onafhankelijk,
non-profit co-educated instituut. Hoewel de universiteit haar wortels in de Arabische cultuur heeft, is het een internationale universiteit die niet alleen veel mogelijkheden biedt voor studenten uit de regio, maar ook wereldwijd in aanzien staat.

Toen alle studenten en oud-studenten op het alumni-event waren gearriveerd en iedereen was aangeschoven aan de ronde tafels op het plein, werden er verschillende videobeelden vertoond van (oud-) studenten die in het buitenland werken, een prestigieuze prijs hebben gewonnen of aan een bijzonder project werken. Dit is iets waar de universiteit zeer veel waarde aan hecht.Iedereen stond op toen de heerser van Sharjah, Sheik Al Qassimi een toespraak ging houden. Hij was trots op zijn universiteit en wat deze inmiddels allemaal bereikt heeft en trots op zijn studenten. En hij vertelde wat de universiteit in de toekomst zou kunnen betekenen.

Pages from Intern #1 2011

BNI – Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten