Solliciteren – BNI Column

Pages from Intern #4 2011Daar zat ik dan nerveus te wachten in de lobby met mijn cv en portfolio in mijn klamme handen. Nog even in mijn hoofd de punten doornemen die ik van een vriend heb geleerd, de STAR-punten. STAR staat voor Situatie, Taak, Actie en Resultaat. Een geweldige tip waarmee je in een kort verhaal kan laten zien wat je capaciteiten zijn en wat je hebt geleerd tijdens je loopbaan. De laatste tijd was het een stuk rustiger geworden in het bedrijf waar ik werkte. Het uitzicht op nieuwe projecten was niet erg positief. Ambitieus als ik ben, werd het tijd om langzamerhand te bedenken wat de volgende stap zou zijn. Voor mij was het in ieder geval wel duidelijk dat ik in het Midden-Oosten wilde blijven, omdat ik ervan overtuigd ben dat er nog genoeg uitdagingen zijn in dit gebied, zelfs na de crisis. Misschien minder op het gebied van architectuur, maar juist op het gebied van interieurarchitectuur. Er zijn een hoop interessante interieurprojecten die, na de crisis, weer zijn gaan lopen, en er wordt veel gefocust op het interieur. Bovendien heb ik na tweeënhalf jaar werken en wonen in Dubai een aardig netwerk opgebouwd, universiteiten bezocht en deelgenomen aan bijeenkomsten van de APID (de BNI van de Verenigde Arabische Emiraten). Het zou zonde zijn om dit allemaal zomaar op te geven. Ik vond het solliciteren de afgelopen maanden een heftig traject. Ik heb bij verschillende bedrijven een gesprek of meerdere gesprekken gehad. Bij internationale architectuurbureaus, kleinere interieurbedrijven, bij een groot modemerk voor displaydesign en bij een Europees sanitairbedrijf voor business development. Na een aantal afwijzingen, een aantal ‘niks meer van gehoord’, zelfs na meerdere keren bellen en emailen, en een aantal aanbiedingen ging ik op mijn gevoel af. Ik heb ruim vijf jaar werkervaring opgedaan bij architectuurbureaus waar ik veel leerde op het gebied van grote projecten zoals high rises en masterplanning. Nu werd het tijd om me te richten op een wat kleinere schaal, en ervaring op te doen in detaillering en afwerking, op de bouwplaats controleren of alles in orde is en aan de eisen voldoet. Vanaf morgen ga ik beginnen bij een leuk en dynamisch interior fitting out bedrijf. Vol energie en enthousiasme ga ik aan een nieuw avontuur beginnen.

Pages from Intern #4 2011

BNI – Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten