Pastryology

Een van Maja’s recente ontwerpprojecten van 2018 heet ‘Pastryology’, gevestigd in Port Rashid in Dubai en is ontworpen voor haar klanten Aisha Sharaf en Tariq al Taher. Op basis van een oppervlakte van 92 m2 bestond het concept van het project uit speciale gerechten en dranken, terwijl de nadruk vooral lag op zorgvuldig handgemaakte desserts. Het doel was om bepaalde klanten aan te trekken die op zoek waren naar hoogwaardige producten en op zoek waren naar een smakelijk gerecht met perfect uitgebalanceerde smaken en texturen.

Gemakkelijke toegang tot de patisserie met een open zicht op de bereiding van de patisseries waren het uitgangspunt van het ontwerp.

Op Port Rashid is Pastryology gepositioneerd in vier containers, waardoor Maja’s concepten van ruimtelijk ontwerp de persoonlijkheid van het merk weerspiegelen dat een thema uitstraalt van gastvrijheid, subtiliteit met een vleugje kleur. Ondanks dat het zich in containers bevindt, is het gebied van het project zo ontworpen dat het gemakkelijk toegankelijk is, zodat klanten de keuken kunnen benaderen waar ze een blik kunnen werpen op de chef-koks en barista’s die aan het werk zijn en prachtig gemaakte desserts en koffie bereiden.

Terwijl u geniet van de smaak van uw lekkernijen, voelt het uitzicht over de haven van Port Rashid meer verwelkomend aan vanwege het interieur, dat een huiselijke warmte uitstraalt waardoor de klanten zich op hun gemak en op hun gemak voelen. Ontworpen door Maja zelf, creëerden de details en het meubilair de perfecte sfeer voor een heerlijke bijeenkomst die werd gehouden.

Verbluffende koperen ontwerpen gecombineerd met de aanwezigheid van marmer en steen

De tijdloze koperen details die de bar verfraaiden, brachten hem tot leven en trokken de blikken van de voorbijgangers aan. Het frame dat de trap verdeelde, had ook een vleugje brons omdat de aardse toon van het metaal het beter geschikt maakt in vergelijking met glanzender alternatieven.

De bar vertoonde ook een marmeren aanrechtblad dat diende als een klassiek essentieel item dat bewees dat Maja’s ontwerpen nooit verder afdwalen van wat gebruikelijk en functioneel is. De bar bevatte een glazen kijkvenster dat het effect van een grote open ruimte creëerde. Voor de tafels koos ze marmer als het hoofdbestanddeel, zodat ze er gracieus maar niet dun uitzagen, terwijl de poten voornamelijk van koper waren, zodat het leek op de perfecte samensmelting van steen en metaal.

Prachtig muurschilderingkunstwerk, zwevende planken en rustgevende tinten

De trapmuur was versierd met de betoverende muurschildering van Amna al Muhairi, terwijl de details van bladgoud een luxueuze afwerking aan de omgeving toevoegden. Zwevende planken die de muren sierden, waren een combinatie van minimalistisch design en ruimtebesparende functionaliteit. Omdat het interieur van Pastryology uitkijkt over de haven, toonde de toevoeging van op maat gemaakte banken met comfortabele kussens het charisma van het strandhuis dat door de gasten werd gewaardeerd. De kalmerende kleuren zijn speciaal geselecteerd om de luide ondertoon van koper te complementeren en te contrasteren om een ​​esthetisch aangename scène te creëren. Bovendien was het project versierd met verschillende soorten meubels om ontspanning en diversiteit te bevorderen, zodat klanten en gasten kunnen genieten van hun desserts, maar niet ten koste van het comfort. Een hoogtepunt van het ontwerp van het project zijn foto’s die door Maja Kozel zelf van de scène zijn gemaakt

Pastryology in een moment in de tijd. Pastryology is echt opvallend, en een bevestiging hiervan is in de vorm van een “Done By Youth” -prijs die het heeft ontvangen van het Ministerie van Jeugd van de VAE. Deze onderscheiding is een erkenning voor de bijdrage van Pastryology aan sociale en economische vooruitgang.

Other Projects