Maja Kozel is de hoofdontwerper van Maja Kozel Design, een ruimtelijke ontwerpstudio gevestigd in Wassenaar, Nederland. Maja Kozel Designs richt zich erop dat de klant kan genieten van elke ervaring in een bepaalde ruimte. Bij het ontwerpen van de ruimte wordt rekening gehouden met elk kenmerk en detail dat een rol kan spelen bij die ervaringen. Van de aard en kwaliteit van de verlichting tot de akoestiek van de ruimte, geen detail is te miniem. Maja gelooft dat het mogelijk is dat een ontwerp tegelijkertijd praktisch, maatschappelijk verantwoord en artistiek expressief is. Ze gelooft in ontwerpen voor de behoeften en wensen van de klant, niet blindelings populaire trends en rages volgen. Daartoe haalt ze inspiratie uit de rijke geschiedenis van de VAE, haar mensen en haar tradities. Duurzaamheid, recycling en herbestemming van materialen spelen een sleutelrol in het ontwerpproces en ze heeft aantoonbaar succes met deze filosofie. In 2017 won haar lichtontwerp ‘Tubo’ voor de wedstrijd Surge for Water de meest prominente prijs.

Maja, geboren in Nederland, volgde de prestigieuze Willem de Kooning Academie waar ze afstudeerde met een graad in ruimtelijke vormgeving. Dit multidisciplinaire vakgebied omvat architectuur, interieurontwerp, landschapsarchitectuur, serviceontwerp en openbare kunst. Nadat ze eerst in Nederland en vervolgens in Hong Kong had gewerkt, verhuisde Maja naar Dubai waar ze haar vak bleef beoefenen.

In 2014 besloot Maja voor zichzelf op pad te gaan en werd een van de eerste ruimtelijke ontwerpers met een licentie van het Dubai Design District. Sinds ze haar solocarrière begon met het ontwerpen van een muziekstudio in Dubai, heeft ze verschillende binnen- en buitenruimtes ontwikkeld. Bijzonder opmerkelijke projecten zijn onder meer de HQ-kantoren voor Booking.com Dubai, de HQ-kantoren voor het Hart van Sharjah en de HQ-kantoren voor Shurooq Sharjah Investment and Development Authorities. Gedurende deze tijd is haar expertise uitgebreid met interieurontwerp, meubeldesign, productontwerp en tentoonstellingsontwerp.

Zelfs als ze niet aan het werk is, wordt Maja ondergedompeld in de wereld van design. Ze is een vaste vrijwilliger voor de Student Design Challenge en vindt het leuk om het werk van studenten van verschillende universiteiten, waaronder de University of Sharjah, de Ajman University en de Heriot Watt University, te beoordelen. Tijdens de Dubai Design Week 2016 maakte Maja deel uit van de #EMO_DCI installatie in opdracht van Nederland. Ze werd uitgenodigd om zitting te nemen in de jury van de CID-prijzen van 2016 en meer recentelijk werd ze uitgenodigd om lid te worden van de Industrial Advisory Board van de Ajman University of Science and Technology.